Deratizarea consta in aplicarea de masuri permanente care au menirea de a elimina rozatoarele daunatoare (soareci, sobolani), aducatoare de microbi si diverse boli periculoase atat pentru om cat si pentru animale. Dezinsectia previne si combate transmisia unor boli de catre insecte si acarieni. Insectele, pe linga factorul de disconfort pe care il genereaza, sunt agenti cauzali ai unor pagube economice, precum si agenti de transmisie la om si animale, a unor boli infectioase si parazitare.
Rozatoarele constituie un permanent pericol de boli si pierderi economice. Din aceasta cauza, deratizarea se efectueaza in mod continuu si ritmic, pentru a impiedica refacerea rapida a populatiei daunatoare. Soarecii si sobolanii distrug, polueaza si fac inutilizabile o gama variata de alimente, instalatii, spatii, cu mult mai multe decat alimentele consumate.
Perioada de reproducere dureaza tot anul, inclusiv iarna, la indivizii care s-au strecurat in locuinte si asezari omenesti. Dupa o gestatie scurta, de numai 19—20 zile, femela fata 4—8 pui, care la doua saptamini devin independenti si la 6 saptamini maturi din punct de vedere sexual. in general, in decursul unui an se produc 6—10 fatari, astfel ca, adaugind si puii rezultati din reproducerea primelor generatii, avem imaginea deosebitei sale prolificitati.

Flor Dimol Impex va invata cum se poate preveni infestarea cu rozatoare:
  • alimentele trebuie tinute in siguranta in containere specifice;
  • farfuriile si tacamurile trebuie spalate imediat dupa utilizare;
  • trebuie astupate toate gaurile si crapaturile din locuinta sau din garaj;
  • lemnele sa fie stocate cat mai departe de locuinta;
  • trebuie indepartate toate plantele care cresc pe locuinta.Deratizare

Deratizare Sobolan de casa

Este cunoscut in tara noastra sub mai multe denumiri: guzgan, sobolan calator, ghiorlan. Traieste in apropierea omului si a animalelor domestice. In timpul verii se mentine in preajma apelor unde isi fac galerii foarte ramificate. Fiind o specie hidrofila, traieste numai in locuri umede, in locurile uscate patrunzand numai  in cautarea hranei. Sobolanul de casa este un animal crepuscular si nocturn. El sare, alearga si inoata cu abilitate, dar in schimb se catara anevoios.
Inmultirea lui se face foarte des, in aproximativ 2 luni nascand cam 10-12 pui. Puii la randul lor se pot inmulti si ei in acelasi an. Astfel, o singura pereche de sobolani poate avea la sfarsitul unui an 860 de urmasi. Stiind ca un singur exemplar consuma zilnic circa 100 grame de hrana, anual 37 kg, se trage concluzia ca descendentii unui singur sobolan distrug intr-un an 60 t alimente.
Boli raspandite: rabia, pseudoturbarea, meningita virotica, pesta porcina, pesta aviara, trichineloza, pseudotuberculoza, septicemia hemoragica etc.

Deratizare Sobolanul negru
Foarte raspandit in Europa de Nord, Europa Centrala si Europa de Sud, sobolanul negru este foarte rar intalnit in tara noastra si numai in zonele cu porturi unde apar prin intermediul navelor care vin din alte parti ale Europei.
Este mai putin prolific decat Sobolanul de casa, dar se pare ca este mai longeviv, ajungand pana la varsta de 7 ani.
Printre bolile cele mai grave pe care le raspandeste este ciuma.
 
Deratizare Soareci de casa 
Este la fel de raspandit si la fel de des intalnit ca si Sobolanul de casa. Are culoarea cenusie pe partea dorsala si cenusiu-alburie pe partea ventrala.
Soarecele de casa este legat de locuinta omului unde prefera locurile mai uscate, dar frecvent migreaza si in apropierea casei mentinandu-se la distante mici.
Are 4-7 gestatii pe an cu cate 1-8 pui la nastere si o maturitate timpurie (2-3 luni), el fiind foarte prolific mai ales ca inmultirea lui nu se intrerupe pe timpul iernii.
Produce pagube mari prin alterarea, poluarea si imprastierea produselor peste tot si este recunoscut prin mirosul pe care-l lasa acolo unde sta.
Boli raspandite: febra tifoida, dizenteria, salmonelozele, micoze si multe altele.
Deratizare Popandau
 

Popandaul este inrudit cu veverita si este raspandit in Dobrogea, Muntenia, Oltenia si Banat. Are blana linsa, cenusie galbuie cu pete de culoare ruginie – galbuie.
Are 1-3 gestatii pe an cu cate 3-11 pui la o gestatie si traieste in medie 4-5 ani. Este un rozator diurn, impanzind islazurile si santurile.
Primavara si vara migreaza in campul cultivat si aduce pagube mari plantelor de porumb, floarea-soarelui, lucerna, trifoi, legume pe care le culege dupa ogor imediat dupa semanare.
 
Deratizare Sobolan de camp

 

La noi in tara este o specie raspandita in zonele cu umiditate mare fiind intalnit pana la altitudinea de 900 metri. Este caracterizat printr-o culoare bruna-argintie pe spate si alb – cenusiu pe abdomen.
Numarul gestatiilor pe an se ridica la 4-5, iar numarul de pui la fiecare gestatie 2-8, puii devin maturi la 1,5-2 luni si pot trai de la 2 la 4 ani.
Boli raspandite: tularemie, leptospiroza, holera pasarilor.
 
Deratizare Harciog
 

La noi in tara este raspandit in zonele de stepa cu vegetatie perena sau cultivata, in afara de Dobrogea. Densitatea lui numerica nu este uniforma.
Animal de marimea cobaiului, harciogul are o culoare roscat-cenusie,  pe partea dorsala si neagra intens pe abdomen. Prefera regiuni cu sol argilos, in care isi sapa galerii cu numeroase camere. Traieste solitar si aduna rezerve cartofi, morcovi, legume, plante verzi, cereale, gulii care pot cantari pana la 50-60 kg pe an. Hiberneaza cateva luni in cuibul sau din galerie. Daunele de pe urma acestui rozator sunt foarte mari, mai ales in perioadele de invazie care se succed la o perioada de 2-3 ani.
Are 3 gestatii pe an cu cate 4-16 pui. Durata de viata este de 10 ani, astfel incat poate compensa depresiunile numerice periodice prin care trece.
 
Deratizare Soarece de camp


 

Aceasta specie este una din cele mai raspandite din natura. El prefera sesul uscat (pajisti, paduri, pasuni, camp cultivat, terenuri necultivate).
Soarecele de camp are o culoare bruna-cenusie sau brun-roscata si un alb murdar pe abdomen.
Femela soarecelui de camp are 3-7 gestatii pe an cu cate 4-12 pui la fiecare gestatie. Maturitatea sexuala apare la varsta de 2 luni, iar durata vietii este de 2-3 ani. Inmultirile explozive ale acestor soareci duc la invazii pe teritorii intinse, urmate de adevarate calamitati in agricultura. Cu asemenea ocazii sunt de-a dreptul “pascute” cerelalele verzi, legumele, apoi sunt consumate boabele, iar copacii sunt rosi.
deratizare soareci
deratizare sobolani
deratizare bucuresti
deratizare curti
deratizare zone rezidentiale
firme deratizare bucuresti
DESPRE NOI     I     SERVICII     I     DEZINSECTIA    I    DERATIZAREA     I     DEZINFECTIA     I    CONTACT